Mi nem biofeedback és neurofeedback?

A honlapon található információk a biofeedback és neurofeedback eljárásokról szólnak. Valamennyi eljárást hivatalos orvostechnikai eszközzel végzik. Biofeedback tréninget, csak az arra kiképzett, hivatalos papírral rendelkező tréner végezhet. Fontos megkülönböztetnünk, mi NEM biofeedback tréning.

Biorezonancia

A „bio” szó jelentése élő, életfolyamatokkal kapcsolatos. Ez a szó megtalálható  a biofeedback kifejezésben is , ahol az élet folyamatok visszacsatolását jelzi, míg a biorezonancia az életfolyamatok rezgését jelöli.

A biorezonancia az alternatív gyógyászatban használt diagnosztikai és terápiás módszer, mely az emberi szervezetben mért rezgéseket vizsgálja, egy mikroprocesszorral felszerelt biorezonanciás készülék segítségével. A test állapotának felmérését követően a rezgések helyreállítását is végzik.

Agytréner

Az agytréner gép audiovizuális stimulációt használó relaxációs készülék. Az ingereket nem az egyén aktuális fiziológiai állapota alakítja, hanem egy előre meghatározott stimuláció történik. Tehát nem visszacsatoláson (feedbacken) alapuló eljárás.

Orvosi EEG vizsgálat

Az EEG egy non-invazív orvosi vizsgálat. Az eljárás alatt az agy elektromos tevékenysége kerül rögzítésre. A fejre 16-25 elektródát helyeznek fel, melyek segítségével „nyers” EEG hullámokat regisztrálnak. Az orvosi EEG vizsgálat diagnosztikai és nem terápiás eljárás. Nem történik visszacsatolás, tehát nem feedback tréning.