Videó letöltés és konvertálás

A legtöbb szoftver engedi, hogy a DVD lejátszáson kívül saját videót játszunk le. Ez kiváló gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt, mivel saját érdeklődési körüknek megfelelő videót nézhetnek a tréngek alatt, anélkül, hogy 1000 DVD lenne a tárházunkba.

Azonban nem mindegy, hogy milyen formátumba töltjük fel a videót. (mp4, avi, wmv stb.) A megfelelő formátum hiányában akadozhat a videó vagy el sem indul.

Az általunk használt módot mutatom be, hogy hogyan tudsz biztonságosan számodra megfelelő videót letölteni és konvertálni.

1. lépés : Videó letöltés

Különböző videóportálokról más helyről praktikus a letöltés. Azonban mindenhol a letölteni kívánt videó linkjét kell bemásolni.

indavideo.hu —- https://indavideo.nxu.hu/

videa.hu (videakid.hu) —-https://yoodownload.com/index.php

youtube.com —- https://www.videoletoltes.com/

2. lépés: Videó feltöltés Video Toolboxba

Elöszőr is regisztráljunk a http://www.videotoolbox.com -on. (az évek alatt ez vált be a legjobban, nem küldözgetnek emailt, virusmentes, ingyenes)

Ha az első lépést megtetted és regisztráltál a számítógéped mappájában megtalálható letöltött videót kell feltölteni ide az Fájl kiválasztása majd UPLOAD gombbal.

3. lépés : A Videó konvertálása és letöltése

A feltöltött videókat a “Your files ” alatt találod felsorolva. Itt a kívánt vidó melletti négyzetet ki kell jelölni, majd az ábrán látható módon a “Convert selected videot” kiválasztani. Egy új lap betöltése után számos formátum közül választhatsz. Jelöld ki a kívánt formátumot, majd “Convert”. A fájl méret és a net függvénye, hogy mennyi idő alatt készül el. Utána a linkre kattintva már el is indítja a letöltést.

Különböző rendszerek más formátumot preferálnak:

Nexus: WMV fájl

ProComp: AVI fájl

NeuroAmp: nem válogat

Neurofeedback Egyesület - Horváth Eszter

A cikk írója Horváth Eszter.