Kovács Nikoletta

Kovács Nikoletta vagyok, 1984-ben születtem. A Berzsenyi Dániel Főiskolán 2007-ben végeztem tanító szakon, informatika műveltségterülettel. A diplomám megszerzése után a kommunikáció területén szerzett ismereteimet és képességeimet kamatoztatva a másik nagy hobbim felé vettem az irányt- az autók felé- a gépjármű értékesítés/ kereskedelmi ügyintézés lett a munkám. Párommal 2010-ben kötöttünk házasságot.

Óriási fordulatot vett az életünk, amikor 2012-ben megszületett a nagyobbik fiunk, Benedek. Hét hónapos korában kaptuk meg a diagnózist, a Cerebral Paresist. Testközelből éltük meg a kétségbeesést, a mérhetetlen szomorúság feldolgozásának lépcsőit, a teljes elfogadásig azonban hosszú az út. 2013-ban született meg kisebbik fiunk, Dániel, ő egészséges és normál fejlődés-ütemű kisfiú. Benedeknél sokféle fejlesztést, alternatív terápiát próbáltunk ki, köztük a Neurofeedback amplitúdó tréning változatát- minden követ megmozgatva azért, hogy gyermekünk teljesebb életet élhessen.

2018-ban a Széchenyi Egyetemre való jelentkezésem fő célja az volt, hogy az évek alatt szerzett tapasztalataimat a tanulmányok által egységes rendszerbe foglaljam és a szakmához szükséges tudást elsajátítsam ahhoz, hogy magam is gyógypedagógusként dolgozhassak. 2022-ben szereztem meg a képesítést tanulásban akadályozottak szakirányon. 2023 januárjától gyógypedagógusként és utazó gyógypedagógusként tevékenykedem a Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és EGYMI-ben. 2023 októberében elvégeztem a Komplex Mozgásterápia továbbképzést, hogy bővítsem a kompetenciáim körét. Érintett szülőként úgy érzem kapocs lehetek a családok és gyógypedagógusok,pedagógusok között, hiszen átérzem és átlátom a problémáikat.

Régóta dédelgetett álmom volt elvégezni a neurofeedback tréner képzést, melyre 2022 decemberében nyílt lehetőségem a Myneuro Akadémián, Győrben. Miután Kertész Nikoletta és fantasztikus csapata által megismertem a neurofeedback ILF (Othmer) módszert és láttam micsoda óriási eredményeket értek el a praxisokban a technológia segítségével, családommal közösen eldöntöttük, hogy ez lesz az utam. Így született meg a Főnix… a legnagyobb mélységek megélése után teljesen újra szervezve az életemet, életünket, céljaimat, álmaimat. Bízom abban, hogy ennek az egyedülálló technológiának köszönhetően sok felnőtt és gyermek életminőségén tudok majd javítani.

2022 – ILF

Tanító, gyógypedagógus