Kérdés:

Mehet e együtt más fejlesztésekkel pl.: AIT/FST, Tomatis tréning, mozgásos fejlesztések: alapozó, TSMT, KMT, INPP)? Vagy inkább egymás után kell igénybe venni a fejlesztési lehetőségeket. Ha igen, akkor melyiket érdemes először?

A szakember válaszol:

A rövid válasz az, hogy módszere válogatja. A neurofeedback alapvetően nem kontraindikálja egyéb típusú fejlesztések bevonását. TSMT, Alapozó és Homloklebeny tornával karöltve például remekül működik. Komplementerként segítik, stabilizálják egymás hatását. Hallástréningek esetében néhány hét kihagyás szükséges, de megfelelő ütemtervvel szerencsés a kombináció. Az INPP tudomásom szerint kizárólagosan, leginkább első lépésként működik a legjobban.

Azt javaslom, hogy minden felmerülő fejlesztő eljárás képviselőjével beszéljünk, s ha van lehetőségünk, kovácsoljuk őket csapattá, amennyiben nyitottak. Nagyon szerencsés esetben találhatunk olyan központot, ahol csapatmunka folyik, s eleve több módszerrel céloznak egy-egy problémát rutinosan mozogva a kombinációs lehetőségek kérdésében.