A 2024-es év sok változást és új utat, lehetőséget hoz számunkra. Egyik új, izgalmas és szakmailag is fontos projektünket Chauvin-Némethy Nerellával indítottuk közösen.

A projekt célja az „Evidence-Based Practice in Biofeedback and Neurofeedback 4th edition” (2023) könyv magyar nyelvű összefoglalójának elkészítése. A könyv beszerzését az OBNE vállalta, Nerella pedig a fordítást. Ennek az anyagnak segítségével (is) kívánjuk népszerűsíteni és megismertetni hazánk szakmai világát a biofeedback módszertanokkal (köztük a neurofeedbackkel is).

De hogy ez miért fontos? Mert bár egyre és egyre több külföldi kutatást és szakirodalmat olvasó szakember ismeri meg hazánkban és ezzel együtt ismeri is el módszertanaink hatékonyságát, sok olyan segítő szakmabeli kolléga van, aki kevésnek véli a hiteles információkat, ezért elzárkózik vagy még bizonytalan a bio és neurofeedback módszerek kapcsán. Ezzel a projekttel szeretnénk elősegíteni módszereink megismerését szakmai körökben.

Ehhez fűződően több programhoz is kapcsolódik 2024-ben az OBNE. Az áprilisi ADHD konferenciára elkészülünk az ADHD-ról szóló összefoglalóval, mely arról számol be hogy ennek a kórképnek kapcsán már elnyerte a neurofeedback az „evidence based” besorolást.

Most, március 17-én 11 órakor pedig Nerella ingyenes online webinart tart az „Agykutatás Hete” – „Brain Awareness Week” keretein belül, melyben a projekteben elkészülő anyagról is előad. Az előadásra regisztrálni a mail@bioneuromedical.com  e-mail címen lehet.

Az év során több eseményen is lesz lehetőség a projekttel kapcsolódni, ezekről a lehetőségekről a későbbiekben számolunk be.